Igelbodas vinter-OS

Idag har Igelbodas inofficiella vinter-os gått av stapeln i snöyran på skolgården. Barnen på fritids har deltagit i bl a; stafett, curling och skidskytte.

IMG_3611Stafett med pulka

IMG_3609Curling i snön

IMG_3613Det alternativa skidskyttet kunde genomföras trots kraftig blåst och snöyra på skidskyttestadion.

Igelboda skola & förskola

Snart dags för stjärnor och talanger igen

En av Igelbodas stora fritidstraditioner står inför dörren. Det gäller Stjärnor & Talanger som anordnas med start 11 mars 17:15 för fritids Klossen i aulan. Montessori har ett eget Stjärnor & Talanger med preliminärt datum den 24 april.

Det är valfritt för barnen att delta, och de får möjlighet att träna inför showen inom ramen för fritidsverksamheten när möjlighet finns. Mer information om Stjärnor och Talanger får du om du kontaktar respektive fritidsverksamhet.

sing

Bygglov på fritids?

På Igelboda Montessori har man på fritidshemmet Piren tagit fasta på ett spännande sätt att lyfta legobyggandet till ännu större möjligheter till att leka sig till kunskap. Barnen har fått möjlighet att söka ”bygglov” för att uppföra byggnader på ett uppritat landskap med vatten, land och utmarkerade tomter. Såhär fantastiskt kan det bli – roligt tycker vi!

bygglov

Korvgrillning och Kahoot på sportlovet

Under onsdagen så hann man med många varierande aktiviteter på Igelbodas båda fritidshem. Man hade gemensam korvgrillning till mellanmål på stora skolgården, men hann naturligtvis med att leka ute en hel del också.

Några av barnen fortsatte att göra egna ”Kahoots”. Ett populärt projekt bland årskurs 3-elever på fritids, där barnen via webben bygger egna frågesporter och sedan får kamraterna testa hur mycket de kan om just det ämnet.

kahoot1

kahoot2

Spännande höstlov på Igelboda fritids

bild 4

Igelboda fritids har erbjudit en vecka med många aktiviteter för barnen under höstlovet. På Klossen har man gjort egna ”paprikalyktor”, åkt skridskor och inte minst haft en spännande dag med ”Fångarna på Igelboda” då barnen fick gå runt i lag och samla nycklar och jaga guld.

På Montessori har man bakat både scones och kanelbullar, gjort lerfigurer, varit på skogsutflykt och åkt skridskor. Dessutom har man varit på gemensam korvgrillning med barnen på Klossens fritids.

Idag kommer de barn som går i förskoleklass att klä ut sig och fira Halloween. År 1 kommer att åka på parklek i Rålambshovsparken.

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

 

Äventyret i Hokuslandet

Årskurs 3 på Montessori har under vårterminen haft äventyrspedagogik. Igår fick vi äntligen kliva långt in i fantasin och besöka Hokuslandet.IMG_0669

 

Vi har tränat hela vårterminen på många kamratövningar och kluriga ledtrådar, som vi viste att vi skulle vara tvungna att klara av i Hokuslandet, hur man håller ihop i grupp och hjälper varandra, att lyssna på alla.

IMG_0670

I stora drag gick uppdraget ut på att rädda alla som bodde i Hokuslandet, vattnet hade blivit förgiftat av en ond trollkarl.

Barnen letade ledtrådar, klarade sig förbi hinder och lyckades till slut rena vattnen och ta sig ut Hokuslandet.

 

Det var en väldigt spännande och lärorik dag. Det var kul att se barnen i action och de klarade det riktigt bra. Vi har tillsammans fått ett bra, roligt, spännande och läskigt minne.

IMG_0671

 

Kopplingar till Lgr 11: ” Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse”

Det försöker vi få fram med hjälp av äventyrspedagogik, där det behövs mycket inlevelse och förståelse för andra människor, genom att man måste hålla ihop i en grupp och förstå att alla tycker olika moment i äventyren är lätta och svåra.

Äventyrspedagogik är en bra och spännande form av inlärning.

Läs barnens reflektioner här

Moa Svensson Fritidsledare