Babbla dig till språkutveckling

 

BabblarnaBabblare

Babblarna är språkpedagogiska figurer för yngre barn.
Babblarna tränar barn i de olika språkljuden där barnen härmar deras ljud och lär sig att använda betoning och få en melodi i sitt språk.

 

Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo

babbel

Barnen lär sig också färgerna eftersom de olika babblarna har var sin färg. Det finns massor av filmer på YouTube med Babblarna.

 

Tema världen i förskoleklass

Under hösten har Elias tillsammans med förskoleklasserna och 1A sjungit och spelat låtar från olika delar av världen som de nu också spelat in.

jorden

Låtarna är Bele Mama från Västafrika, Jag Vet En Stjärna från Israel, Osi Buku från Sydafrika, samiska Sulle Lulle, svenska Ketchuplåten och Waka Waka (This Time for Africa) av Shakira som är från Colombia.

Lyssna gärna på låtarna genom att klicka på dem nedan

WAKA WAKA

SULLE LULLE

OSI-BUKU

KETCHUPLÅTEN

BELE MAMA

JAG VET EN STJÄRNA

Grej of The Day

Grej of the day
I klass 3B har vi små mikrolektioner på max 15 minuter, de kallas för grej of the day.
Vår fröken berättar kort om något ämne och visar en power point om vad som helst, kan vara spännande platser eller viktiga personer eller händelser. Vi får en ledtråd dagen före så att vi kan använda vår fantasi och” klura” ut vad det kan vara. vi skriver i vår egen GOTD bok. Vi måste skriva datum och vad det handlar om om en mening om ”grejen” och rita en bild. Vår stående läxa är att gå hem och berätta vad vi har lärt om idag. vi har en karta i klassrummet som vi markerar allt vi har pratat om. Kartan PresentationGOTD Wall

Korvgrillning och Kahoot på sportlovet

Under onsdagen så hann man med många varierande aktiviteter på Igelbodas båda fritidshem. Man hade gemensam korvgrillning till mellanmål på stora skolgården, men hann naturligtvis med att leka ute en hel del också.

Några av barnen fortsatte att göra egna ”Kahoots”. Ett populärt projekt bland årskurs 3-elever på fritids, där barnen via webben bygger egna frågesporter och sedan får kamraterna testa hur mycket de kan om just det ämnet.

kahoot1

kahoot2

Vårens första podprogram inspelat – Ida bloggar om detta

Nu har eleverna spelat in det första radioprogrammet för våren – Ida har bloggat om detta. Läs hennes reportage i Igelbodareporter här.

Programmet som handlar om skid-VM i Falun kommer att publiceras på ”Igelboda musik & radio” , en delsida här i Igelbodanytt.se. Direktlänk till programmet

Åk 4 och förskoleklass möts under vänskapsveckan

Under vänskapsveckan har klass 4A och 4B träffat de båda förskoleklasserna. Fyrans elever har läst böcker för var sitt fadderbarn i förskoleklassen och sedan ritade alla av sina ena hand, klippte ut och satte upp i form av hjärtat som syns på bilden. Alla var väldigt nöjda och många härliga samtal uppstod om både texter och bilder!

ansasklass

Elevens val åk 6 igång och bloggar igen

Nu är elevens val igång igen – och nya bloggare har gjort sitt första inlägg. Musikgruppen och radiogruppen hoppas kunna publicera de första verken snart – några delar är ännu inte inspelade men snart börjar det hända saker även på delsidan ”Igelboda musik & radio”

Läs vårterminens första blogginlägg i Igelbodareporter här