Grej of The Day

Grej of the day
I klass 3B har vi små mikrolektioner på max 15 minuter, de kallas för grej of the day.
Vår fröken berättar kort om något ämne och visar en power point om vad som helst, kan vara spännande platser eller viktiga personer eller händelser. Vi får en ledtråd dagen före så att vi kan använda vår fantasi och” klura” ut vad det kan vara. vi skriver i vår egen GOTD bok. Vi måste skriva datum och vad det handlar om om en mening om ”grejen” och rita en bild. Vår stående läxa är att gå hem och berätta vad vi har lärt om idag. vi har en karta i klassrummet som vi markerar allt vi har pratat om. Kartan PresentationGOTD Wall

Elevens val vecka 10 – nytt program ute

Den här veckan har eleverna spelat in en hel del och ett nytt program är också klart. Det handlar om del 2 av ”Skid-VM i Falun”. Lyssna här, eller ta del av programmet på delsidan ”Igelboda musik & radio”.

Ett nytt blogginlägg finns också i ”Igelbodareporter”.

Eleverna arbetar inspirerat med sina radiomanus och vi har verkligen roligt när vi lär inom ramen för elevens val!

Bygglov på fritids?

På Igelboda Montessori har man på fritidshemmet Piren tagit fasta på ett spännande sätt att lyfta legobyggandet till ännu större möjligheter till att leka sig till kunskap. Barnen har fått möjlighet att söka ”bygglov” för att uppföra byggnader på ett uppritat landskap med vatten, land och utmarkerade tomter. Såhär fantastiskt kan det bli – roligt tycker vi!

bygglov