Igelboda skolas egna Earth Hour på fredag!

Logga Earth Hour

På Igelboda skola har vi en egen Earth Hour fredagen den 27 mars kl. 8.30 – 9.30. Vi ska försöka att inte använda någon elektricitet under en hel timme!

Klockan 10.00 hjälps alla klasser (inkl. förskolan) åt att vårstäda skolgården.

I matsalen serveras en kall pastasallad med bakat bröd, keso och salladsost. Dagens soppa blir kall het Gazpacho.

PEAK har tagit fram arbetsuppgifter att jobba med i klasserna inför Earth Hour med temat KRETSLOPP. http://peakstudents.blogspot.com

Skolstart

Hej

Nu är vi äntligen igång igen med verksamheten på Igelboda skola & förskola. Vi har haft gemensam uppstart för år F-3 vid flaggstången idag och inleder med en värdegrundsvecka för alla klasser.

I vår blogg Igelbodanytt så kommer vi inom kort fylla på med alla årets klassbloggar och ämnesbloggar. Där kommer ni kunna följa spännande saker som händer i de olika grupperna och ämnena. En målsättning för året är att producera ett antal radioprogram som kommer att ligga på en av Igelbodanytts delsidor ”Musik & Radio”.

Ser fram emot en spännande termin fylld av glädje, gemenskap och lärande.

Personalen på Igelboda skola & förskola

Äventyret i Hokuslandet

Årskurs 3 på Montessori har under vårterminen haft äventyrspedagogik. Igår fick vi äntligen kliva långt in i fantasin och besöka Hokuslandet.IMG_0669

 

Vi har tränat hela vårterminen på många kamratövningar och kluriga ledtrådar, som vi viste att vi skulle vara tvungna att klara av i Hokuslandet, hur man håller ihop i grupp och hjälper varandra, att lyssna på alla.

IMG_0670

I stora drag gick uppdraget ut på att rädda alla som bodde i Hokuslandet, vattnet hade blivit förgiftat av en ond trollkarl.

Barnen letade ledtrådar, klarade sig förbi hinder och lyckades till slut rena vattnen och ta sig ut Hokuslandet.

 

Det var en väldigt spännande och lärorik dag. Det var kul att se barnen i action och de klarade det riktigt bra. Vi har tillsammans fått ett bra, roligt, spännande och läskigt minne.

IMG_0671

 

Kopplingar till Lgr 11: ” Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse”

Det försöker vi få fram med hjälp av äventyrspedagogik, där det behövs mycket inlevelse och förståelse för andra människor, genom att man måste hålla ihop i en grupp och förstå att alla tycker olika moment i äventyren är lätta och svåra.

Äventyrspedagogik är en bra och spännande form av inlärning.

Läs barnens reflektioner här

Moa Svensson Fritidsledare

Festdag och valborgsfirande på Igelboda

På Igelboda skola & förskola har vi firat Valborg och haft traditionell festdag. De barn som går på förskolans ”sommarklubb” deltog också i festligheterna. Vi fick se en härlig föreställning i Tippenhallen då festdagssamordnarna hade bokat in Cirkus Cirkör som uppträdde till stort jubel.

IMG_0645

 

Vi fick se fantastiska konster och ett stort mått av humor av 3 professionella cirkusartister. Barnen fick chansen att prata med artisterna och ställa frågor efter föreställningen.

IMG_0629

Årskurs 6 sjöng på ett härligt vis in våren till hissandet av den svenska flaggan. Under resten av dagen så hade skolgården även förvandlats till en aktivitetspark med olika stationer där barnen kunde gå runt och delta i en femkamp.

Vi önskar er en härlig Valborgshelg

Personalen på Igelboda skola & förskola

Lyckat evenemang – Stjärnor och talanger

Fritids år F-3 hade under torsdag kväll det årliga evenemanget ”Stjärnor och talanger”.talanger

Det var som vanligt en fantastisk show där barnen på fritids underhöll en fullsatt aula i en och en halv timme. Sång och dans dominerade tillställningen och hela arrangemanget var som vanligt väldigt lyckat. IMG_0575

2 april har även fritids Montessori sin show, vi hoppas på ett lika lyckat event då.

Lilla aktuellt intervjuade om nationella prov hos år 3

I veckan var Lilla Aktuellt på besök hos oss på Igelboda.

lilla-aktuellt-affisch

 

Lilla aktuellt intervjuade elever från år 3 om hur det är att göra de nationella proven. De ville bland annat få svar på om det är nervöst och pirrigt att göra proven och på vilket sätt eleverna har blivit förberedda. Lärarna fick också svara på en del frågor. Svaren får ni höra när programmet sänds nu på måndag!

Lilla aktuellt hemsida 

Lyckad skiddag för år 6

Under torsdagen hade årskurs 6 utflykt till Romme för en dag fylld av skidåkning.

lagg

Vädret var stundtals lite regnigt och dimmigt, backen var emellertid i fint skick och eleverna åkte enligt medföljande pedagoger med glädje och entusiasm. Det är fantastiskt att kunna anordna ett evenemang som detta. Det ger möjligheter att uppleva något tillsammans och de som inte är vana skidåkare får chansen att pröva sina vingar.