Igelboda skolas egna Earth Hour på fredag!

Logga Earth Hour

På Igelboda skola har vi en egen Earth Hour fredagen den 27 mars kl. 8.30 – 9.30. Vi ska försöka att inte använda någon elektricitet under en hel timme!

Klockan 10.00 hjälps alla klasser (inkl. förskolan) åt att vårstäda skolgården.

I matsalen serveras en kall pastasallad med bakat bröd, keso och salladsost. Dagens soppa blir kall het Gazpacho.

PEAK har tagit fram arbetsuppgifter att jobba med i klasserna inför Earth Hour med temat KRETSLOPP. http://peakstudents.blogspot.com

Igelbodas skolgård – en fantastisk flora

idegranenNär man byggde Igelboda skola för snart 60 år sedan planerades floran med träd och buskar noggrant. Det gör att vi fortfarande har tillgång till stor artrikedom av träd och buskar här.
En av skolans pedagoger, Karin Eriksson, har kartlagt träden och på länken nedan kan ni läsa mer om artrikedomen på skolgården.
Klasserna har också fått adoptera ett träd runt vilket de hänger en skylt med trädets namn. Kartläggningen av gården gör att vi får fler möjligheter att använda skolgården i undervisningen.
Läs mer om skolans träd och buskar här.

Igelbodas elever visar miljöarbete på Stadshuset

Denna vecka deltog fyra elever från Igelboda skola tillsammans med sin lärare Sofia Liljegren för att berätta om hur de arbetar med Peak och hållbar utveckling på sin skola. Peak-samordnare  berättade om Peak-arbetets bakgrund, Peak i kommunens skolor samt våra gemensamma aktiviteter. miljösofia315 trevliga och positiva tjänstemän i miljönätverket lyssnade och ställde intressanta frågor. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta kring energi och hållbar utveckling.

miljösofia

Eleverna tillsammans med Anna Green (biträdande miljöchef på Nacka kommun)

Vi fick möjlighet att berätta och visa film samt radioprogram om vårt miljöarbete på Igelboda skola. Alla var mycket imponerade över hur duktiga eleverna är, inte minst inom IT-teknik!

Nedan kan ni se filmen som handlar om det projektarbete klass 5C genomförde under förra läsåret.