Ekologiskt och nyskapande från vår skolrestaurang

Vår eminenta skolrestaurang serverade i tisdags en ny rätt: Kycklingbiffar med picklad fänkål, basmatiris och wasabicreme. Vilka härliga smaker!

20180306_103453 (2)

Riset var ekologiskt och kycklingfärsen är nyckelhålsmärkt. IMG_5439
Vi på Igelboda skapar måltider från grunden som är hållbara och näringsriktiga.IMG_5440
Och så dags för att använda vårt nyinköpta stekbord
20180306_083816
Det tar sin tid att laga biffar från grunden till alla – men så smakar det så bra!
20180306_093147 (1)
Igelboda

Igelboda på Hållbar utmaning 2018

I onsdags var elever från årskurs 5 och 6 uttagna att vara med på Nacka företagarträffs uppfinnartävling Hållbar utmaning 2018.

IMG_1476

Vi hade med fem bidrag, Elektrobin, Powered Airplane, Smart pack, Green plastic och Clean ExHaust. I hård konkurrens gjorde eleverna mycket bra och säljande presentationer för jurygrupperna.

IMG_1503

IMG_1480

 

Vilka entreprenörer och uppfinnare vi har!

Igelboda skola & förskola

Igelbodas skolgård – en fantastisk flora

idegranenNär man byggde Igelboda skola för snart 60 år sedan planerades floran med träd och buskar noggrant. Det gör att vi fortfarande har tillgång till stor artrikedom av träd och buskar här.
En av skolans pedagoger, Karin Eriksson, har kartlagt träden och på länken nedan kan ni läsa mer om artrikedomen på skolgården.
Klasserna har också fått adoptera ett träd runt vilket de hänger en skylt med trädets namn. Kartläggningen av gården gör att vi får fler möjligheter att använda skolgården i undervisningen.
Läs mer om skolans träd och buskar här.

Igelbodas elever visar miljöarbete på Stadshuset

Denna vecka deltog fyra elever från Igelboda skola tillsammans med sin lärare Sofia Liljegren för att berätta om hur de arbetar med Peak och hållbar utveckling på sin skola. Peak-samordnare  berättade om Peak-arbetets bakgrund, Peak i kommunens skolor samt våra gemensamma aktiviteter. miljösofia315 trevliga och positiva tjänstemän i miljönätverket lyssnade och ställde intressanta frågor. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta kring energi och hållbar utveckling.

miljösofia

Eleverna tillsammans med Anna Green (biträdande miljöchef på Nacka kommun)

Vi fick möjlighet att berätta och visa film samt radioprogram om vårt miljöarbete på Igelboda skola. Alla var mycket imponerade över hur duktiga eleverna är, inte minst inom IT-teknik!

Nedan kan ni se filmen som handlar om det projektarbete klass 5C genomförde under förra läsåret.

Kretsloppis

IMG_0435 Idag har Igelbodas årliga kretsloppis gått av stapeln. Eleverna har tagit med sig saker hemifrån som inte längre används. Varje klass hade sitt eget bord och sålde för fullt. Klasserna har röstat om vad pengarna ska gå till. Vissa klasser skänker till välgörenhet och andra samlar till klasskassan. Vi hade tur med vädret och som vanligt många besökare.  Skolans Miljögrupp är initiativtagare till Kretsloppisen.

Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete

kretsloppis-1