Skoljoggen 2013

Förra veckan var det dags för årets Skoljogg. Det är Sveriges största motionslopp för barn och ungdomar som arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2013 arrangeras för 31:e gången. Elever deltar på sina villkor och utifrån sina egna förutsättningar. Springa, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva.  Eleverna får fortsätta att ge sig ut och samla varv på slingan under 40 minuter.

Henry Voltaire i år 6 tangerade sitt tidigare rekord. Henry är den första i Igelboda skolas historia som har lyckats springa åtta varv. Bravo!

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in, som i år går till SOS Barnbyar.

Fotbollsturnering

Bild

I veckan har Igelbodas fotbollsturnering för år 4-6 spelats. I måndags och tisdags var det grundspel och i onsdags var det dags för slutspel. Det blev en spännande final mellan 6b och 6c. Det blev 6b som slutligen tog hem segern med 3-1. Grattis!

I matchen om 3:e plats möttes 5a och 5c. Det var en en mycket jämn match som fick avgöras med straffar. 5c drog till slut det längsta strået och tog hem bronset.

Turneringen har arrangerats av elever från 6:an, som har lagt ner ett stort jobb. Tack till Erik E 6a, Johan O 6b, Sofia N 6c och Kalle H 6c! Även en eloge till de elever som gjorde ett utmärkt jobb som domare!

2013 års 6-års show

6-årsshow6-års showen är ett lyckat samarbete mellan alla fyra  förskoleklasser här på Igelboda. Hela 70 barn var involverade. Årets tema var ”Igelboda nytt”. Föreställningen var upplagd som ett nyhetsprogram med blandade förinspelade klipp och liveuppträdanden med sång, dans och sporttrix. Showen byggdes runt barnens egna ideér och musikförslag och resultatet blev mycket uppskattat.

Kretsloppis

IMG_0435 Idag har Igelbodas årliga kretsloppis gått av stapeln. Eleverna har tagit med sig saker hemifrån som inte längre används. Varje klass hade sitt eget bord och sålde för fullt. Klasserna har röstat om vad pengarna ska gå till. Vissa klasser skänker till välgörenhet och andra samlar till klasskassan. Vi hade tur med vädret och som vanligt många besökare.  Skolans Miljögrupp är initiativtagare till Kretsloppisen.

Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete

kretsloppis-1

Igelboda vinnare i Trekampen!

Igelbodas 3:or har deltagit i musikkunskapstävlingen Trekampen. Efter att ha säkrat vinsten i Nacka kommun så var det dags för final i Stockholms län. På Gustavsbergsteatern mötte Igelboda Djurö skola i en spännande final med ett rafflande slut. Vinsten firades med lunch i solen och bad på Gustavsbergsbadet.

Stort grattis till våra duktiga 3:or!

Bild